субота, 28 квітня 2007 11:58

ЦВК працюватиме 1 травня до опівночі

1 травня Центральна виборча комісія України працюватиме до 24.00, оскільки цього дня закінчується термін подачі кандидатур політичними силами, представленими в парламенті, для включення в окружні виборчі комісії.
Про це повідомили в прес-службі ЦВК.

Зараз комісія працює в режимі виборчого процесу. Члени Центрвиборчкому розробляють необхідні ЦВК документи по організації виборів. Зокрема. ЦВК визначила основні етапи, по яких проходитиме виборчий процес.

Так, з 27 квітня почалося висунення кандидатів в депутати. Цей процес триватиме до 14 травня включно.
Згідно з законодавством, подача документів для реєстрації кандидатів в депутати в ЦВК повинна завершитися за 30 днів до дня виборів (24 травня), останній термін реєстрації - за 25 днів до дня виборів (29 травня).

Для реєстрації партійного списку партія (або блок) повинна представити копію свідоцтва про свою реєстрацію (блок - всіх партій, які входять в нього) і статути, завірені в Міністерстві юстиції після дати оголошення про початок виборчої кампанії, а також внести грошову заставу в сумі 2 тис. мінімальних розмірів заробітної плати (840 тис. грн.).

Крім того, кожен кандидат в народні депутати, внесений до партійного списку, повинен надати декларацію про майно і доходи за рік, передуючий виборам.

Для проведення дострокових парламентських виборів використовуються ті ж територіальні округи і виборчі дільниці, створені для проведення останніх виборів.

Окружні виборчі комісії повинні бути сформовані ЦВК не пізніше, ніж за 50 днів до дня виборів (4 травня) за представленням партій і блоків, представлених в поточному складі Верховної Ради. Такі представлення повинні бути внесені не пізніше, ніж за 53 дні до дня виборів (1 травня).

У складі окружної виборчої комісії повинно бути від 12 до 18 членів. У вибраною весною 2006 року Верховній Раді п"ятого скликання 5 фракцій - Партії регіонів, БЮТ, блоку "Наша Україна", Соцпартії і Компартії.

Дільничні виборчі комісії повинні бути сформовані окружними виборчими комісіями не пізніше, ніж за 12 днів до дня виборів (11 червня) по представленням парламентських партій і блоків. Такі представлення повинні бути внесені не пізнішим, ніж за 15 днів до дня виборів (8 червня).

Списки виборців повинні бути передані в окружні комісії не пізніше, ніж за 20 днів до дня виборів (3 червня).

У ЦВК зараз входить 13 членів. Для ухвалення ЦВК яких-небудь рішень необхідні голоси не менші 10-ти членів комісії. 4 члени ЦВК знаходяться на лікарняних. Таким чином, в ЦВК як і раніше немає кворуму для ухвалення яких-небудь рішень.

В п"ятницю відповідно до указу президента від 26 квітня стартувала виборча компанія з дострокових парламентських виборів, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК працюватиме 1 травня до опівночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі