четвер, 23 серпня 2007 08:27

ЦВК подала скаргу до суду на блоки Луценка і Тимошенко

Центральна виборча комісія в середу направила до Вищого адміністративного суду апеляційну скаргу на рішення Київського окружного адміністративного суду про затвердження форми заяви для голосування на дому.

Про це в інтерв"ю заявив член ЦВК Михайло Охендовський.

"Сьогодні (у середу) на нараді членів ЦВК було ухвалено рішення про те, що комісія подає апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 20 серпня цього року", - сказав він.

За словами Охендовського, ЦВК сподівається, що суд розгляне дану скаргу протягом 5 днів.

Він відзначив, що до цього часу, рішення Окружного адміністративного суду Києва не набуває чинності.

"Відповідно, ЦВК не має жодних підстав вносити будь-які зміни до своєї постанови, якою була встановлена форма і вимоги до заяви виборця для голосування вдома", - сказав Охендовський.

У свою чергу, член ЦВК Андрій Магера повідомив, що за рішення подати скаргу проголосували 8 членів ЦВК.

Як відомо, раніше Окружний адміністративний суд Києва зобов"язав Центральну виборчу комісію визначити порядок підтвердження нездатності виборця самостійно пересуватися і голосувати на виборчій дільниці.

Таке рішення суд ухвалив, розглянувши позови Блоку Юлії Тимошенко і блоку "Наша Україна-Народна самооборона, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК подала скаргу до суду на блоки Луценка і Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі