понеділок, 13 жовтня 2008 13:25

ЦВК не готується до виборів

ЦВК не готується до виборів
ЦВК не здійснює жодних дій, спрямованих на підготовку виборчого процесу. Про це заявив член ЦВК Михайло Охендовський.

"На даний момент діє визначення Окружного адміністративного суду міста Києва, відповідно до якого Центральній виборчій комісії заборонено проводити будь-які дії, пов"язані з організацією виборчого процесу. Тому, відповідно, ніякі дії, направлені на підготовку виборчого процесу, не проводяться", - зокрема сказав він.

Охендовський не захотів оцінювати правомірність ухвалення судом такого визначення. "Можу лише сказати, що як юристові мені відомо про те, що існує ухвала пленуму Вищого адміністративного суду, яка забороняє адміністративним судам приймати у забезпеченні позову визначення, що перешкоджають подальшому перебігу будь-яких виборчих або референдумних процесів", - відповів член ЦВК.

10 жовтня Окружний адміністративний суд міста Києва за позовом БЮТ призупинив дію указу Президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання і призначення позачергових виборів". Суд також заборонив ЦВК проводити будь-які засідання, пов"язані з організацією позачергових виборів до ВР, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК не готується до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі