вівторок, 09 квітня 2013 13:28

ЦВК на повну готується до референдума?

ЦВК на повну готується до референдума?
Голова ЦВК Володимир Шаповал. Фото: novostey.com

На офіційному сайті Центральної виборчої комісії з'явилися три постанови, в яких йдеться про підготовку до Всеукраїнського референдуму.

В постанові №57 йдеться про порядок забезпечення окружних і дільничних комісій з всеукраїнського референдуму приміщеннями та обладнанням, в постанові №58 - про форми подань та звернень щодо утворення звичайних, спеціальних та закордонних дільниць всеукраїнського референдуму, а в постанові №59 - про форми посвідчень суб'єктів та інших учасників процесу всеукраїнського референдуму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" не виключають ще одного "виїзного" засідання парламенту

Водночас, в ЦВК пояснили, що вони не готують до конкретного референдуму, а лише займаються "технічним забезпеченням". "В розвиток закону про референдум, а в законі це прописано, необхідно прийняти цілу низку документів. Власне, з цієї причини, ЦВК й приймає відповідні постанови технічного характеру. Про дату або переліку питань до якогось конкретного референдуму не йдеться", - розповіли Gazeta.ua в прес-службі ЦВК.

Нагадаємо, що серед парламентаріїв вперто циркулюють чутки про можливий референдум щодо зміни Конституції, як спосіб розв'язання нинішньої політичної кризи.

Як повідомлялося, під час сесійного засідання 2 березня лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловився за розпуск чинної Верховної Ради, проведення референдуму і проведення виборів на мажоритарній основі.

Голова фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що регіонали можуть провести всеукраїнський референдум у серпні. У свою чергу голова фракції Комуністичної партії Петро Симоненко прогнозував проведення референдуму про створення двопалатного парламенту і внесення змін до Конституції в листопаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада почала кампанію проти Яценюка, бо побоюється його рейтингу - експерт

5 квітня Єфремов підтвердив, що влада готує розпуск Ради шляхом референдуму. У суботу Тягнибок заявив, що протягом останніх днів по всій Україні обласні державні адміністрації почали отримувати офіційні листи від влади щодо підготовки проведення референдуму.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК на повну готується до референдума?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

119

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі