середа, 30 травня 2007 16:53

Цушко заробив інфаркт, вживаючи стимулятори

Інфаркт у керівника МВС Василя Цушка стався через прийом великої кількості лікувальних стимуляторів. У центральному апараті МВС повідомили, що ще вчора, коли Цушку стало зле, у нього взяли аналізи й виявили в його крові велику кількість метилксантинов.

Метилксантини – теофілін і звичайний кофеїн – відносяться до найчастіше вживаних стимуляторів центральної нервової системи. Їх побічний ефект – різке звуження судин, так само метилксантини у великій кількості можуть викликати аритмію, що призводить до інфаркту.

У той самий час метилксантин нерідко застосовується як стимулятор – для підвищення працездатності в стресових ситуаціях. Цілком можливо, що Цушко міг уживати препарат свідомо, але не розрахував дозу або переоцінив своє здоров"я.

Джерела у фракції СПУ сказали, що в Цушко проблеми з системою кровообігу – загусання крові. Улітку 2006 року він через це потрапив у реанімацію. До того ж у Цушка гастрит.

Метилксантини в невеликій кількості застосовуються як ліки при загусанні крові. Проте, необхідно суворо стежити за їх дозуванням – перевищення допустимого рівня цих речовин у крові смертельно небезпечно, пише "Сегодня".



Зараз ви читаєте новину «Цушко заробив інфаркт, вживаючи стимулятори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі