середа, 18 серпня 2010 19:39

Цушко сам не витягне передвиборчу кампанію – експерт

Цушко сам не витягне передвиборчу кампанію – експерт

Політолог Віктор Небоженко вважає, що Соцпартія не зацікавлена в спрощенні партійного поля в Україні. Так він прокоментував Gazeta.ua заяву лідера СПУ, міністра економіки Василя Цушка про необхідність закриття партій, які не мають суспільної підтримки.

"Цушку ще доведеться пояснювати, що він хотів сказати. Така низька якість його політичних заяв пояснюється тим, що він працює не покладаючи рук над економічними проблемами країни. У нього немає часу правильно сформулювати свої думки", - зауважив політолог.

"Насправді, в світі є така практика. Мабуть, йому хтось це підказав. Але її можна реалізувати за умови високо рівня культури і прозорості політичної системи. Ні першого, ні другого в Україні немає. Не треба перебільшувати мудрість таких заяв. Цушко сказав щось експромтом. Не треба шукати тут якусь глибину. СПУ ще потрібно доказати, що її новий лідер – це не випадковість, і що вона насправді потрібна українському народу", - зазначив експерт.

Небоженко пояснив, що поки важко сказати, які шанси у СПУ на місцевих виборах. "Зараз лише ті, хто мають адміністративний ресурс і великі гроші, можуть собі дозволити планувати успіх. Сам Цушко передвиборчу кампанія навряд чи витягне. Тому що він міністр економіки. Це не популярна посада після підняття цін. Вибори – це серйозна політична справа. Тут ніякими різкими заявами ситуацію не виправиш", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Цушко сам не витягне передвиборчу кампанію – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі