понеділок, 27 вересня 2010 13:13

Цушка назвали маріонеткою "регіоналів"

Цушка назвали маріонеткою "регіоналів"
Політолог Михайло Басараб допускає, що міністр економіки Василь Цушко може балотуватися в мери Одеси паралельно із офіційним кандидатом від Партії регіонів.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Але він настільки підконтрольна "регіоналам" людина, що його можуть використати у якості технічного кандидата. Він – маріонетка, не більше. Цушко знаходиться не в тій ситуації, щоб ставити умови. Партія регіонів Цушком вирішує певні свої питання. Його куди пошлють, туди він і поїде", - зауважив політолог.

"Це може розглядатися як бажання влади позбавитися Цушка на посаді міністра і відправити його в почесне заслання. Але ситуація в Одесі не зовсім проста. На право балотуватися від влади претендувало одразу кілька кандидатів. Пророкували направлення туди Нестора Шуфрича. Зараз ніби Партія регіонів зупинилась на Костусєві. Тому я б не наважився пророкувати, що Цушко буде єдиним узгодженим кандидатом від влади", - зазначив Басараб.

Експерт наголосив, що Партія регіонів має великий вплив в Одесі.

"Не виключаю, що там може відбуватись боротьба одразу кількох впливових груп, щоб офіційно висунути саме свого кандидата. Можливо, Цушко є ставлеником однієї з цих груп", - додав він.

У свою чергу, політолог Володимир Цибулько вважає, що Цушко може стати "каталізатором для рельєфного окреслення двох таборів всередині Партії регіонів". "Поки "регіонали" не виносили сміття з власної хати. Але постать Костусєва на посаду мера – це спроба переламати Одесу через коліно. Це може викликати різкий спротив, і він не виграє вибори. Або якщо і виграє, то в Партії регіонів є сили, які не дадуть йому життя на посаді", - пояснив він.

"Ні Цушко, ні Костусєв не є людьми, яких міська громада готова прийняти. Але для київської влади вони є фігурами, щоб показати, як всі інші регіони можуть переламати через коліно. Особливо ті, де ще зберігається підтримка Януковича", - сказав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Цушка назвали маріонеткою "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі