четвер, 17 квітня 2014 05:02

Чуркін назвав доповідь представника ООН з прав людини в Україні упередженою

Чуркін назвав доповідь представника ООН з прав людини в Україні упередженою
Фото: thekievtimes.ua

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін розкритикував доповідь місії управління ООН з прав людини на чолі з помічником генсека Іваном Шимоновичем щодо ситуації в Україні.

В ході виступу на засіданні Радбезу ООН Чуркін назвав доповідь "однобоким і політично мотивованим", написаним під заздалегідь заготовлені висновки.

"Безпідставні висловлювання про ситуацію в Криму - суб'єкті Російської Федерації. Крім того, Крим не може бути предметом даного засідання, присвяченого Україні", - сказав Чуркін.

Постпред РФ заявив, що доповідь підриває авторитет Управління ООН з прав людини.

У своєму виступі він також засудив дії нинішньої української влади на південно-сході країни, які, на його думку, можуть призвести до громадянської війни: "Такі нерозважливі кроки загрожують розв'язуванням справжньої громадянської війни на Україні".

В.чуркін висловив думку, що почати силовий сценарій на південно-сході країни нинішньому офіційному Києву підказали представники тих країн, "які постійно щось нашіптують українській верхівці".

У свою чергу, постпред США при ООН Саманта Пауер висловила стурбованість тим, що російська сторона вважає упередженим доповідь ООН з прав людини в Україні.

"Сьогоднішні заяви РФ про незалежну доповіді ООН, яка була розкритикована і названа упередженою і необґрунтованою, викликають серйозну стурбованість", - сказала Пауер на засіданні РБ ООН після заяв Чуркіна.

Зараз ви читаєте новину «Чуркін назвав доповідь представника ООН з прав людини в Україні упередженою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі