понеділок, 19 жовтня 2020 15:49

ЦПК домагається введення санкцій проти Дубинського - ЗМІ

ЦПК домагається введення санкцій проти Дубинського - ЗМІ
Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубинський

Центр протидії корупції звернувся в міжнародні та українські організації щодо введення персональних санкцій проти депутата "Слуги народу" Олександра Дубинського.

Про це повідомила в колонці "Українській правді" член правління Центру протидії корупції Дар'я Каленюк, передає "Апостроф".

"На прикладі кейсу Олександра Дубинського докладно поясню, які інструменти, і правові механізми ми застосовуємо для введення персональних західних санкцій. Спойлер: для кожного фігуранта є індивідуальний підхід, враховуючи його досьє", - зауважила вона.

Важливим кроком для персональних санкцій в ЦПК вважають - напрямок звернень і заяв в різні контрольні, правоохоронні органи і фінансові установи в Україні та за кордоном.

Йдеться про: звернення до Офісу контролю іноземного стану Міністерства фінансів США (Office of Foreign Assets Control of the US Treasury), звернення до прокуратури Словаччини - як вважають в ЦПК, Дубинський сховав у своїй декларації компанію в Словаччині, єдиним власником якої був з березня 2019 до лютого 2020 року, звернення до словацького банку - Дубинський в 2019 році мав 4278 євро на рахунку Tatra Banka as, в ЦПК повідомляють банку, що фінустанова обслуговує громадського діяча з України, який не декларує своє словацьке майно, має необґрунтовані активи, записані на маму і дружину, звернення до українських правоохоронних і контролюючих органів (НАЗК, НАБУ, ОПУ, СБУ про відкриття кримінального провадження за ст. 111, "держзрада") - в ЦПК стверджують, що діяльність Дубинського, який "виходить на пресконфренеціі з агентом Кремля і направляє листи з дезінформацією конгресменів з метою втрутитися у вибори в США", має ознаки "держзради", звернення до українських банки - в ЦПК відправили опис необґрунтованого майна Дубинського, його мами і дружини керівниками підрозділів фінансового моніторингу цих банків. Згідно із законом банки повинні перевіряти джерело стану на рахунках громадських діячів з високим ризиком і членів їх сімей. У разі підозрілих операцій рахунки можуть блокуватися.

Згідно з розслідуванням "Віснику державних закупівель" на Bihus.Info, Дубинський, його дружина і його мати мають 24 квартири загальною площею 2000 кв.м, земельні ділянки площею 70 соток і 17 авто. Загальна вартість майна складає 2,5 мільйона доларів.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що матеріал Bihus.info про майно Дубинського не містить підстав для корупційного розслідування.

Зараз ви читаєте новину «ЦПК домагається введення санкцій проти Дубинського - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі