понеділок, 22 жовтня 2007 15:04

Чорновіл розповів про помилки Партії регіонів

Чорновіл розповів про помилки Партії регіонів

Кандидат у народні депутати від Партії регіонів В"ячеслав Чорновіл називає Віктора Януковича кращим прем"єр-міністром і найефективнішим лідером партії, але вважає, що Партія регіонів допустила серйозні помилки у виборчий кампанії.

Таку думку Чорновіл виказав під час спілкування з відвідувачами сайту ЛІГА, коментуючи кількість голосів, отриманих Партією регіонів на позачергових парламентських виборах.

"Проблема не в лідері. Янукович, на мою думку, сьогодні кращий прем"єр і найефективніший лідер партії. Але ми допустили серйозні помилки у виборчій кампанії, у тому числі щодо основних гасел і політичної реклами, чим викликали більше роздратування, а також не зуміли своєчасно взяти під контроль спровоковані нашими опонентами процеси щодо цін на продукти першої необхідності", - сказав Чорновіл.

Представник Партії регіонів вважає, що уряд повинен був відкрито назвати реальних винуватців у зростанні цін. "Вся Україна чує, що ціни на олію виросли майже вдвічі, але не почула, що підняв їх не Кабмін, а структура, близька до Тимошенко, очолювана їх депутатом, яка володіє майже половиною ринку олії. Та ж ситуація на хлібному і м"ясному ринках. Чому ми мовчали? У мене відповіді немає. Мабуть, не навчилися ще проводити дійсно жорстко конкурентну виборчу кампанію", - пояснив він.

На думку Чорновола, Партія регіонів втратила "сотні тисяч голосів на Сході України" через свою згоду брати участь у "неконституційних позачергових виборах".

"Ми дійсно виглядали непослідовними, а крім того, не зуміли чітко пояснити мотиви такого кроку. Я сам був тоді прихильником більш жорстких дій, зокрема, початку процедури імпічменту. Завершити його ми б не змогли, але саме висунення офіційних звинувачень багато від чого Президента стримувало б. Але позиція Партії регіонів була більш миролюбна і продиктована логікою не протистояння, а пошуку компромісів", - вважає представник Партії регіонів.

Чорновіл також не готовий однозначно відповісти, чи була згода Партії регіонів на участь у виборах правильним кроком. "Коли сьогодні оцінюю ті події, то не можу дати однозначної відповіді, чи правильно ми поступили. Нехай залякування внутрішніми військами - це дійсно була страшилка і не більше. Але Верховній Раді нормально працювати не дали б, за додаткових півроку все одно створили б конституційну основу для перевиборів, а удар по економіці і іміджу країни був би набагато страшнішим", - вважає він, пише ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл розповів про помилки Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі