середа, 10 грудня 2008 08:22

Чорновіл: Перед голосуванням за Литвина Ющенко притис Кириленка по телефону

Чорновіл: Перед голосуванням за Литвина Ющенко притис Кириленка по телефону

Член фракції Партії регіонів В"ячеслав Чорновіл прогнозує, що з четверга уряд перейде в статус в.о., але протягом місяця нова коаліція підтримає Юлію Тимошенко на посаді прем"єра.

Про це Чорновіл заявив у вівторок в ефірі 5 каналу. "З моменту утворення коаліції уряд має перейти в статус виконуючих обов"язки. Я думаю, що це відбудеться в четвер. І після того, впродовж одного місяця має відбутися голосування за Кабінет міністрів", - сказав він.

"Вноситься кандидатура прем"єра від коаліції, подається президенту. Я думаю, що президент створюватиме певні проблеми, але я думаю, що це не усуває Тимошенко від займаної посади, бо Ющенко все одно буде змушений протягом місяця подати кандидатуру в парламент", - наголосив Чорновіл.

"Після того вже буде голосування. Думаю, воно буде результативним, тут сумнівів ні в кого не виникає", - додав він.

Водночас Чорновіл розповів, що у вівторок під час голосування за спікера, деякі депутати були піддані тиску з боку президента.

"Проблема в самій "Нашій Україні" після дзвінка Віктора Ющенка до В"ячеслава Кириленка... Коли стало зрозуміло, що голосування буде сьогодні, почалися дивні рухи, і ті члени фракції, які були однозначно за (Литвина), були піддані, на скільки мені відомо, жорсткому тиску з боку президента", - сказав він.

"Саме десь в той момент, коли ставилося голосування про початок розгляду цього питання, почалися дивні рухи в Нашій Україні, частина людей почала залишати залу терміново. Тобто, я розумію, що дзвінок був буквально за хвилин 10-15 до самого голосування", - додав він

Водночас Чорновіл висловив думку, що це не заважатиме підписати угоду про коаліцію.

"Думаю. що під угодою буде достатня кількість підписів. Думаю що в НУНС не підпише лише незначна кількість депутатів", - сказав він, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл: Перед голосуванням за Литвина Ющенко притис Кириленка по телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі