вівторок, 01 травня 2007 13:52

Чорновіл: Одночасні вибори президента і Ради компроментують коаліцію

Чорновіл: Одночасні вибори президента і Ради компроментують коаліцію
Народний депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл вважає постанову парламенту щодо одночасного проведення виборів президента і парламенту зайвою і компрометуючою дії коаліції.

Про це він заявив в інтерв"ю "Німецькій хвилі", опублікованому в вівторок.

На думку Чорновола, одночасно провести в Україні парламентські та президентські вибори юридично не можливо. Тому в понеділок він не голосував за відповідну постанову парламенту.

За словами депутата, постанова законодавчо не врегульована, оскільки Конституцією не передбачене проведення парламентських та президентських виборів в один термін.

На його думку, документ містив ще й потенційну загрозу коаліції, оскільки депутати доручали Кабміну профінансувати, а ЦВК забезпечити такі вибори, що суперечить логіці попередніх парламентських постанов щодо заборони таких дій. Але такі пункти вчасно виключили.

"Це було абсолютно зайве і недоречно проводити голосування за цією постановою. Але перемогла позиція, що це не зашкодить. Хоча, я думаю, це піддасть нам певної критики, тому що ми тут влізли в певний правовий популізм", - впевнений Чорновіл.

На його переконання, обидві сторони протистояння надто заплуталися в юридичних тенетах, тому крапку в цьому має поставити Конституційний суд. І лише після його рішення, зауважив Чорновіл, президенту та коаліції слід сідати за стіл переговорів та домовлятися про доречність проведення виборів, передає Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Чорновіл: Одночасні вибори президента і Ради компроментують коаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі