пʼятниця, 03 жовтня 2008 12:03

Чорновіл йде з політики. Через Льовочкіна?

Чорновіл йде з політики. Через Льовочкіна?
Депутат Тарас Чорновіл, який заявив про свій вихід з Партії регіонів, не збирається створювати власні політичні проекти і має намір піти з політики.

"У мене нема "запасного аеродрому", і я планую у випадку дострокових парламентських виборів припинити політичну діяльність, тому що не бачу у всьому цьому сенсу. Це не політика, це сміття", - сказав Чорновіл.

"Не хочу я нічого створювати! Що, сенс життя в політиці?", - додав він.

На питання, чим він має намір займатися, завершивши свою політичну кар"єру, Чорновіл відповів:

Це не політика, це сміття

"Нарешті вивчу англійську мову, планую відновити свої знання німецької, написати дисертацію на тему, пов"язану з Європейським Союзом. Мені це цікаво. Знайду якусь роботу в аналітичних групах, адже треба заробляти на життя".

Пояснюючи свій вихід з Партії регіонів, депутат сказав, що йому "соромно брати участь у всьому, що відбувається - працювати кнопкодавом, затверджувати рішення, які не можна приймати".

Чорновіл підтвердив, що вважав ефективною коаліцію Партії регіонів і БЮТ і помилкою вихід Партії регіонів з переговорного процесу з її створення.

"Я не любитель і не шанувальник БЮТ і Юлії Тимошенко. Я критикував її безбожно, але розумів, що дуже різні політичні сили могли б об"єднатися заради стабільності в країні, змінити Конституцію і гарантувати правила гри, за якими ця країна зможе жити. Але два тижні тому з нашої вини почався розвал у переговорах".

На питання, чому не домовилися Партія регіонів і БЮТ, Чорновіл відповів:

"Це питання не до мене, а до Сергія Льовочкіна. З думкою рядових членів у партії не рахуються з 2006 року".

Він також сказав, що не розмовляв з Віктором Януковичем, перед тим як подати заяву про вихід з партії.

"По-перше, потрібно тиждень чекати, щоб до нього потрапити, а по-друге, я не бачу сенсу. Я не вірю в усі ці заяви, що ми переможемо на дострокових виборах, тим більше після того, як прихильники Партії регіонів у нас розчарувалися".

На питання, хто ще може вийти з Партії регіонів, він відповів:

"Не знаю, я ні з ким не домовлявся. Незадоволених у фракції Партії регіонів дуже багато, але на засіданні фракції усі будуть говорити зворотне".

Чорновіл вважав ефективною коаліцію ПР і БЮТ

У свою чергу "регіоналка" Ганна Герман не вірить, що Чорновіл не повернеться в партію.

"Таких заяв, з тих пір як Тарас у нашій партії, на моїй пам"яті вже було близько двадцяти. Думаю, він заспокоїться і повернеться до нормального режиму роботи", – сказала вона.

Герман зазначила, що Чорновола в Партію регіонів "ніхто не тяг – він сам прийшов" і "ніхто його не збирається тримати".

За матеріалами Комерсант-Україна і газети "Дело"

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл йде з політики. Через Льовочкіна?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі