четвер, 17 квітня 2008 19:27

Чорномирдін про виведення ЧФ: Там живуть офіцери, у них сім`ї, діти, навіщо ви це робите?

Надзвичайний і Повноважний Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін вважає передчасним проведення консультацій з питання виведення Чорноморського флоту Російської Федерації з території України.

"За дев`ять років? А що, пора говорити про це? Гаразд, слухайте, 2017 рік визначено договором. У 2017 році флот буде виведено, чого наперед…", - сказав посол. "Ви що, хочете консультацій? Там живі люди, там живуть офіцери, у них сім`ї, діти, навіщо ви це робите?" - додав Чорномирдін.

Посол також зазначив, що є договір, і ніхто його не оспорює – ні Росія, ні керівництво України.

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко під час візиту до Росії 15 квітня передав главі МЗС РФ Сергію Лаврову проект меморандуму про етапи і порядок виведення до 28 травня 2017 року військових формувань Чорноморського флоту РФ з місць його тимчасової дислокації на території України.

За словами Огризка, консультації щодо порядку виведення військових формувань ЧФ з України планується провести в червні.

Разом з тим у МЗС РФ спростували інформацію про заплановані консультації, зазначивши неактуальність для російської сторони обговорення Меморандуму про етапи і порядок виведення військових формувань Чорноморського флоту РФ з території України, повыдомляэ УНИАН.

Зараз ви читаєте новину «Чорномирдін про виведення ЧФ: Там живуть офіцери, у них сім`ї, діти, навіщо ви це робите?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі