понеділок, 04 листопада 2019 12:17

Чорнобиль і Хортиця: Зеленський із Гончаруком шукають "магніти" для інвестицій

Чорнобиль і Хортиця: Зеленський із Гончаруком шукають "магніти" для інвестицій
На сайті можна запропонувати свій "магніт" до розгляду. ФОТО: Відкривай Україну

Офіс президента запустив проект "Магніти України", за допомогою якого оберуть знакові місця для інвестування та розвитку. Надіслали вже майже 2 тис. проектів.

Про це йдеться на сайті самого проекту.

"Магніти - це знакові проекти, що здатні притягувати успіх до України на глобальному рівні. Ми як держава зацікавлені в тому, щоб наша країна стала креативним центром натхнення та реалізації інновацій, які приведуть Україну до успішного майбутнього", — цитує проект президента Володимира Зеленського.

Прикладами "магнітів" назвали Чорнобиль, острів Хортиця, центр на території колишнього заводу "Промприлад Реновація" (Івано-Франківськ), гірський масив Полонина Боржава та Дунайську рив'єра — її хочуть перетворити на новий літній курорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін написав програму для Карпат

На сайті можна запропонувати свій "магніт" до розгляду. Треба описати проект, його унікальність, туристичну та інвестиційну привабливість, значущість для держави тощо.

Відбиратимуть переможців президент, прем'єр, експерти та експертні середовища, місцева влада, громади на місцях, міжнародні й українські інвестори та меценати.

За словами помічника президента Андрія Єрмака, у межах "Магнітів України" хочуть створити 25 проектів — по одному в області. Одним "магнітом" стане центр "Другий Єрусалим" в Умані на Черкащині. Про нього домовилися після візиту прем'єра Ізраїля Беньяміна Нетаньягу.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобиль і Хортиця: Зеленський із Гончаруком шукають "магніти" для інвестицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі