четвер, 05 вересня 2019 12:38

Чому президент не підписав закон про кастрацію

Чому президент не підписав закон про кастрацію
Зеленський не підписав закон про кастрацію. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський не підписав закон про примусову хімічну кастрацію для педофілів, бо він суперечить іншим законам і Конституції.

"Закон, що надійшов на підпис, не містить чітко визначеного порядку примусового застосування хімічної кастрації.

За таких обставин введення антиандрогенних лікарських препаратів усім засудженим, які вчинили згаданий злочин, незалежно від наявності в особи протипоказань до введення таких препаратів, може мати наслідком погіршення стану її здоров'я або стати причиною передчасної смерті. Відтак матиме місце порушення невід'ємного права на життя, закріпленого Конституцією", - йдеться у поясненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент ветував кастрацію педофілів

Створення публічного реєстру осіб, які були засуджені за зґвалтування чи сексуальне насильство щодо неповнолітніх суперечить закону "Про захист персональних даних", яким забороняється обробка персональних даних, також вказали причину. Зокрема, про засудження до кримінального покарання, а також даних щодо здоров'я, статевого життя, біометричних або генетичних даних особи.

Президент нагадав, що 11 липня Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проект закону, який передбачає інший підхід до застосування хімічної кастрації – заміну невідбутої частини покарання добровільною кастрацією, а також створення закритого реєстру педофілів.

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронних органів вирішив рекомендувати парламенту ухвалити цілком закон про посилення покарання за сексуальні злочини проти дітей.

Зараз ви читаєте новину «Чому президент не підписав закон про кастрацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі