вівторок, 24 грудня 2019 14:33

Чому Аваков "витягнув" на брифінг Зеленського

Чому Аваков "витягнув" на брифінг Зеленського
У Авакова стояв дедлайн. Мав розкрити гучну справу до Нового року, каже Євген Дикий.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков спеціально "витягнув" президента Володимира Зеленського на брифінг по справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua припускає колишній командир роти батальйону "Айдар", відомий науковець Євген Дикий.

"Влада ніби виступила монолітно, але насправді кожен гравець мав свої цілі. У Авакова стояв дедлайн. Мав розкрити цю гучну справу до Нового року. Інакше у Зеленського з'явився б серйозний привід запитати: "А може, Борисовичу, ти не витримав випробувальний термін? Може, тобі вже пора з міністра?". Аваков спускає вказівку донизу своїм підлеглим. Мовляв, не розкриєте справу до початку грудня — погони нафіг, будете працювати вахтерами. Це йде до середньої ланки слідчих. Ті розуміють, що розкрити її у такі терміни не можуть. Тому пішла класична ментовська схема: треба знайти цапа-відбувайла, який виглядатиме достатньо переконливо, щоб продати це суспільству. Бачили таке у провінційному виконанні на прикладі справи про вбивство Катерини Гандзюк.

Аваков — мудрий і хитрий. Витягнув на брифінг Зеленського. Так позбавив президента можливості віддати суспільству "голову" міністра. Тепер вони — подільники. Президент, генеральний прокурор не можуть здати Авакова, мають разом із ним триматися до кінця.

Подальший розвиток судового процесу стане однією зі знакових подій наступного року. Можливо, визначить політичний перебіг року", - каже Євген Дикий.

Інтерв'ю з Євгеном Диким читайте ТУТ

Зараз ви читаєте новину «Чому Аваков "витягнув" на брифінг Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі