понеділок, 09 вересня 2019 19:48

Чого найперше чекають від нового уряду - опитування Gazeta.ua

Найбільше очікують від нового уряду на чолі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком швидких реальних реформ і росту економіки.

Про це свідчать результати опитування серед читачів сайту Gazeta.ua, яке триває з 2 вересня.

Майже 34% чекають на швидкі реформи і ріст економіки. 16% - подолання корупції, 9% - росту зарплат і більшості стабільності, 8% - зниження тарифів. 1% розраховують на дешевий долар. 30% вважають, що позитивних змін не буде.

Станом на 9 вересня участь в опитуванні взяли 1780 користувачів.

 

"Читачі сайту, ті, хто користуються Інтернетом - особлива соціальна група. Це освічена інтелігенція. Вони вважають, що швидкі економічні реформи — це буде все. Зокрема, і нормальний валютний курс. Реформи — значить краще життя", - коментує результати соціолог Ірина Бекешкіна.

"Люди хочуть, щоб у кишені стало більше — підвищення зарплат, пенсій. Тому подолання корупції не на першому місці. "Головне щоб нам було добре", а щоб "їм було погано" - це вже на другому місці.

Не вірять у позитивні зміни ті, хто не голосував за Зеленського. Третина від опитаних — не така й велика цифра. Зазвичай, скептиків більше. Просто зараз період підйому. Ті, хто не вірять - навчені своїм життєвим досвідом, після кожної революції вірили. Переконати можна тільки реальними економічними успіхами.

Президенту Володимиру Зеленському зараз довіряють 70% українців. На зміни готові чекати більше, ніж раніше. 40% рік готові потерпіти. Раніше таких стабільно було 25-30%", - каже соціолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт оцінив уряд Гончарука за 5-бальною шкалою

29 серпня Верховна Рада затвердила склад нового Кабінету міністрів.

У новому уряді працюють прем'єр-міністр, 2 віце-­прем'єра та 16 міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Чого найперше чекають від нового уряду - опитування Gazeta.ua». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі