четвер, 10 червня 2021 20:23

"Членство в НАТО перетворилося на релігію" - назвали помилки України

"Членство в НАТО перетворилося на релігію" - назвали помилки України
Микола Капітоненко назвав помилки українців на шляху до НАТО. Фото: Тарас Подолян

Ми стали проблемнішою і менш ефективною державою, ніж 2008-го, щодо вступу до НАТО, вважає політолог Микола Капітоненко.

"Відповідальні всі – влада, яку суспільство обирало, й інструменти, які вона застосовує. НАТО – це інструмент зовнішньої політики, а не найвища мета. Ми плутаємо ціль і засіб. Членство перетворилося на релігію. Для країн-членів – це зручний і дешевий інструмент підтримання власної безпеки. Якщо з'являться кращі або зміниться ситуація у світі, можуть вийти з Альянсу", - пояснив.

Вважає, надмірна концентрація нам шкодить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Співпрацювати з втіленням зла" - порадили, як будувати стосунки з Білоруссю

"Те, що інтеграцію в НАТО записали у Конституцію – помилка. Не можна обмежувати країну в зовнішній політиці законом. Послаблюємо переговорну позицію з будь-якою країною-членом. Та ж Угорщина може блокувати наше прагнення. Якщо членство є нашим визначеним пріоритетом, маємо йти на будь-які поступки Будапешту?", - підсумував.

ЧИТАЙТЕ ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю З МИКОЛОЮ КАПІТОНЕНКОМ У СВІЖОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА"

Шанси України на вступ до НАТО погіршилися. Американська дипломатія створила нам ілюзії. І ми забули, що НАТО ухвалює рішення консенсусом. Навіть енергійна підтримка Штатів не допомогла. Такого сприяння зараз немає

Зараз ви читаєте новину «"Членство в НАТО перетворилося на релігію" - назвали помилки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі