четвер, 14 червня 2007 19:09

Члени ЦВК стверджують, що Шаповал натравив на них СБУ

8 членів Центральної виборчої комісії просять голову комісії Володимира Шаповала пояснити причини перебування на території ЦВК співробітників Служби безпеки України. Про це сказано в зверненні 8 членів ЦВК до голови комісії.

Відповідне звернення підписали члени ЦВК Тамара Астахова, Юрій Данилевський, Юрій Донченко, Тетяна Лукаш, Михайло Охендовський, Броніслав Райковський, Олександр Чупахін і Олександр Шелестов.

В зверненні зазначено, що в четвер, 14 червня, біля одного з під"їздів ЦВК було виявлено автомобіль Mazda 3 сріблястого кольору (державний номер АА 4283 АА), у якому перебували співробітники СБУ з технічними засобами незрозумілого призначення.

Ці особи відмовилися назвати свої прізвища й посади, лише повідомивши члену ЦВК Шелестову в присутності співробітників комендатури Управління державної охорони, що вони виконують завдання свого керівництва за погодженням із Шаповалом.

"У результаті ретельного аналізу змісту закону "Про Центральну виборчу комісію" ми не змогли знайти норму, яка б спричиняла необхідність залучення співробітників СБУ для виконання головою комісії покладених на нього повноважень", - зазначено в зверненні.

У зв"язку із цим члени ЦВК закликають Шаповала привселюдно підтвердити або спростувати цю інформацію.

"У разі, якщо ми одержимо підтвердження того, що при узгодженні з Вами (Шаповалом) або навіть без такого узгодження за нами ведеться зовнішнє спостереження або прослуховуються наші службові й приватні телефонні розмови, ми будемо змушені звернутися у відповідні правоохоронні органи", - зазначають члени ЦВК.

Крім того, депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Владислав Забарський зазначає, що таких машин із часу роботи нового складу ЦВК було помічено дві, у співробітників СБУ, які перебувають у них, є ноутбук і інша апаратура, і вони, як мінімум, фіксують інформацію, хто проходив у будинок комісії й залишав його.

Забарський підготував депутатські звернення в СБУ, Генеральну прокуратуру й Управління державної охорони.

"Важливо встановити законність усього цього й на якій підставі ці машини були пропущені на режимні об"єкти, де займаються якоюсь оперативною роботою", - вважає депутат.

Партія регіонів закликала президента Віктора Ющенка, голову Верховної Ради Олександра Мороза, прем"єр-міністра Віктора Януковича й генерального прокурора Олександра Медведька обговорити діяльність ЦВК.

ЦВК уже кілька днів не може провести засідання, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Члени ЦВК стверджують, що Шаповал натравив на них СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі