середа, 11 вересня 2019 17:40

Чиновники розповіли, скільки коштував бюджету День Незалежності

Чиновники розповіли, скільки коштував бюджету День Незалежності
В Офісі Зеленського вказали, що Бадоєву та Коляденко з держбюджету кошти не виплачували. Те ж саме сказали в КМДА. ФОТО: "РБК-Україна"

Міністерство культури на святкування Дня Незалежності витратило 259,6 тис. грн, КМДА — 290 тис. грн.

Такі суми назвали "Українській правді", відповідаючи на інформаційні запити.

У Мінкульті зазначили, що гроші виділили на виступи піаністів, Національного симфонічного оркестру, Українського національного хору їм. Г. Верьовки. Найдорожче обійшлася оплата запрошених колективів — 113,5.

Водночас у міністерстві не зазначили, чи входить до кошторису оплата, зокрема кліпмейкера Алана Бадоєва, хореографа Олени Коляденко, співачок Тіни Кароль та Аліни Паш.

КМДА ж витратила кошти на заходи біля своєї будівлі та покладання квітів до пам'ятника Михайла Грушевського.

В Офісі Зеленського вказали, що Бадоєву та Коляденко з держбюджету кошти не виплачували. Те ж саме сказали в КМДА.

Ні в Кабміні, ні в Офісі президента, ні в Мінфіні, ні в Мінкульті "Українській правді" не відповіли, чи укладали договір із Бадоєвим і Коляденко.

Міноборони, вказує медіа, не змогло розказати, у скільки обійшовся військовий парад-2018, який вирішили не проводити цьогоріч і зекономити.

"Водночас, 2019-го держава виділила на премії для військовослужбовців 371,5 мільйона гривень. Ця сума у 38 разів перевищує торішню, коли на "заохочення" військових дали 9,7 мільйона", — додає УП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пояснив, чому проігнорував офіційні заходи в День Незалежності

Цьогоріч в Україні на День Незалежності не проводили військовий парад із технікою. Замість нього у Києві пройшла "Хода гідності", режисерами урочистої частини якої виступили Алан Бадоєв та Олена Коляденко.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники розповіли, скільки коштував бюджету День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі