четвер, 14 червня 2007 14:57

Чиновники МВС за 2 роки вкрали 1,6 мільярди гривень

Чиновники МВС за 2 роки вкрали 1,6 мільярди гривень

Згідно з результатами комплексної ревізії фінансово-господарської діяльності Міністерства внутрішніх справ України у 2005-2006 роках, яка проводилася з початку цього року Головним контрольно-ревізійним управлінням України, виявлено фінансових порушень на загальну суму 1,6 млрд. грн.

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив заступник начальника Головного управління КРУ Дмитро Олійник.

Ревізією було охоплено понад 580 об"єктів МВС. "І результати, безумовно, вражаючі", - сказав він. Так, зокрема, за його словами, "встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат в сумі 136 млн. грн. Внаслідок затвердження колишнім міністром МВС України Юрієм Луценком  штатів понад визначену Кабміном чисельність до 3 тис. штатних одиниць на оплату їхньої праці зайво витрачено 73,3 млн. грн.".

Були встановлені факти отримання нетипової для діяльності МВС благодійної допомоги зерном. "Ревізією виявлено зарахування доходів до спецфонду бюджетних установ МВС за джерелами, не передбаченими чинним законодавством; при здійсненні будівництва житла на договірних умовах в регіонах мали місце порушення законодавства, що впливає на зменшення активів цих бюджетних установ", - додав Олійник.

Складено 684 протоколи про вчинення адміністративних порушень.

Олійник також повідомив, що понад 600 осіб притягнуто до відповідальності, і на даний час відшкодовано та поновлено видатків та нестачі грошей на суму 18,8 млн. грн., усунуто інших фінансових порушень, що не призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму понад 338 млн. грн.

Згідно з результатами перевірки до правоохоронних органів для відповідного реагування передано 392 матеріали для встановлення наявності в діях відповідних осіб складу злочину чи адміністративного порушення.

Генпрокуратурою України за результатами ревізії порушено 6 кримінальних справ.

Коментуючи виявлені фінансово-господарські порушення, Олійник зазначив, що, на його переконання, це сталося через незадовільне управління фінансовими потоками, насамперед, на рівні керівників міністерства.

Водночас, він наголосив, що виявлені КРУ порушення за період 2005-2006 років не виникли одночасно, а носили системний характер, і не були усунуті керівництвом МВС, в тому числі, керівництвом регіональних управлінь, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Чиновники МВС за 2 роки вкрали 1,6 мільярди гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі