четвер, 05 грудня 2019 10:50

Чиновникам можна буде писати у смартфони

Чиновникам можна буде писати у смартфони
Громадян обслуговуватимуть якісніше, обіцяють в уряді.

Уряд готує "революцію" взаємодії державних органів із громадянами.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет у Telegram.

"Плануємо запустити можливість спілкуватися з держорганами через месенджери. Через ті самі месенджери, якими ви користуєтесь щодня в своєму смартфоні (також будуть веб-версії, якщо немає смартфона або просто зручніше з комп'ютера).

По-перше, це здешевить вартість одного контакту для бюджету.

По-друге, дозволить обслуговувати громадян якісніше. Адже, на відміну від письмових звернень, можна уточнювати інформацію, щоб не футболити, а давати відповідь по суті", - заявив Дубілет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паперовій бюрократії кінець. Прописка, права, свідоцтва та інші документи перенесуть у смартфон

За словами міністра, запускається пілотний проект, який дозволить держслужбовцям відповідати на запити громадян в месенджерах з віддалених робочих місць.

"Це дозволить організовувати робочі місця для держслужбовців не тільки в Києві, а й в регіонах. Причому ми хочемо зробити акцент на ті регіони, де найскладніше знайти роботу. Наприклад, це буде один з варіантів працевлаштування для тих держслужбовців, які потрапили під нашу масову оптимізацію.

Найпрекрасніше в чатах є те, що так можна контролювати якість ведення діалогу.

На відміну від телефонного дзвінка, паперової відповіді або очного візиту, ми можемо налаштовувати алерти і відстежувати випадки неякісних консультацій. Це дозволить нам побудувати правильну фінансову і нефінансову мотивацію для співробітників.

Днями ми запустили перші чат-консультації для Міністерства соцполітики. У найближчі місяці хочемо охопити всі основні напрямки", - повідомив урядовець.

Анонсували законопроект, який спростить взаємодію з податковою. Він передбачає скасування книги обліку для ФОПів, які не є платниками ПДВ.

Зараз ви читаєте новину «Чиновникам можна буде писати у смартфони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі