понеділок, 06 вересня 2010 14:32

Чиновника Черновецького кинули в ізолятор

Чиновника Черновецького кинули в ізолятор

Печерський районний суд Києва прийняв рішення про взяття під варту начальника Головного управління охорони культурної спадщини КМДА Руслана Кухаренка.

Про це йдеться у постанові суду від 2 вересня, яка є в розпорядженні "Української правди. Київ".

Чиновника затримали у рамках кримінальної справи N 1618, порушеної щодо Кухаренка за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

Досудовим слідством встановлено, що в період 2007-2009 років Кухаренко, працюючи начальником Головного управління охорони культурної спадщини КМДА уклав від імені цього управління з фізичною особою 13 угод і 3 додаткових угоди про надання останньою юридичних послуг щодо представлення інтересів управління в усіх судових інстанціях.

Також у 2009 році Кухаренком було укладено 2 угоди з іншою фізичною особою про надання останньою юридичних послуг управлінню щодо представлення інтересів в усіх судових інстанціях.

Про виконані роботи по зазначених вище угодах Кухаренко підписав звіти по розрахунках на загальну суму 640 тисяч 934,5 гривні.

Однак, за повідомленням Київського апеляційного госпсуду у справах N 36/64 і N 38/352 представники Головного управління охорони культурної у судових засіданнях участі не приймали.

У перевірки КРУ діяльності управління за період з 1 січня 2006 року по 1 червня 2010 року встановлено, що в результаті безпідставної оплати, нібито, наданих юридичних послуг, Головному управлінню охорони культурної спадщини завдано матеріальної шкоди на суму 640 тисяч 934, 5 гривні.

30 серпня 2010 року Кухаренкаа було затримано у порядку ст. 115 КПК України. Чиновник просив не брати його під варту. Однак на думку прокуратури начальник управління може вплинути на слідство.

Зараз ви читаєте новину «Чиновника Черновецького кинули в ізолятор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі