понеділок, 17 квітня 2017 19:49

Чим живе президент України: тиждень у фото
15

Президент 10 квітня вручив "Золоту Зірку" батькам Василя Сліпака
Фото: facebook.com/petroporoshenko
Зустріч Порошенка з міністрами закордонних та європейських справ Словаччини, Чехії та Угорщини 11 квітня
Верховний головнокомандувач заслухав звіт про обстановку в районі АТО
Верховний головнокомандувач заслухав звіт про обстановку в районі АТО
12 квітня головнокомандувач на Луганщині зустрівся з військовослужбовцями однієї з танкових частин

Президент Петро Порошенко відвідав Донбас і провів важливі консультації з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.

Gazeta.ua пропонує згадати, як пройшов Страсний тиждень глави держави.

Понеділок, 10 квітня, у президента почався з вручення "Золотої Зірки" із присвоєнням звання Героя України батькам загиблого в АТО оперного співака Василя Сліпака.

Потім Порошенко поговорив по телефону з головою Соціал-демократичної партії ФРН, колишнім президентом Європарламенту Мартіном Шульцем. Подякував німецькому політику за внесок у вирішення питання безвізового режиму для України.

11 квітня президент почав із привітання іудеїв України із Песахом. Потім звернувся до громадян з нагоди Міжнародного дня визволення в'язнів нацистських таборів.

Після опівдня глава держави провів телефонні консультації з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном. Керівник зовнішньополітичного відомства США підкреслив, що Вашингтон не допустить жодних пакетних домовленостей щодо вирішення ситуації в Україні та Сирії. Домовилися продовжити консультації після візиту Тіллерсона до Москви.

Порошенко зустрівся з міністрами закордонних справ Словаччини, Чехії та Угорщини. Обговорили "Мінськ" і ситуацію на Донбасі. Приділили увагу розширенню взаємодії в рамках НАТО та регіональної співпраці України з країнами "Вишеградської четвірки".

12 квітня головнокомандувач поїхав на Луганщину. Там вислухав доповідь про оперативну обстановку в районі АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головнокомандувач озвучив безповоротні втрати армії

Зустрівся з військовослужбовцями однієї з танкових частин. Віддав бійцям наказ постійно вдосконалювати бойову майстерність, знання, посилювати пильність, а у разі загострення – не вагаючись виконати поставлені бойові завдання. Президент нагадав, що доручив подбати про підвищення грошового забезпечення військовим.

Порошенко вручив нагороди воїнам АТО. За особисту мужність, самовіддане виконання військового обов'язку орденом Богдана Хмельницького нагороджено 7 військовослужбовців, орденом "За мужність" - 14 воїнів, медалями "За військову службу Україні" та "Захиснику вітчизни" - 3 бійців.

Пізніше Порошенко взяв участь в урочистому відкритті обласного фізкультурного центру "Олімп", де тренуються українські олімпійці та паралімпійці. Оглянув новозбудований плавальний басейн та зал важкої атлетики. Поспілкувався зі спортсменами.

Потім вручив медичним закладам Луганщини реанімобілі та спеціалізований автотранспорт.

Перед вихідними Порошенко підписав закон щодо посилення відповідальності військовослужбовців за невиконання наказів, вживання алкоголю і наркотиків.

У Великодню ніч президент разом із дружиною Мариною та дітьми відвідали кілька святкових служб у столичних церквах. Зокрема, глава держави відвідав Володимирський собор УПЦ Київського патріархату, монастир Святого Василія Великого Української греко-католицької церкви та Олександрівський костьол Римо-католицької церкви в Україні.

Президент Петро Порошенко виніс на розгляд Ради нацбезпеки та оборони пропозицію конфісковувати видобуте в окупованих районах Донбасу вугілля, яке Росія намагатиметься продати Україні.

Зараз ви читаєте новину «Чим живе президент України: тиждень у фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі