субота, 23 серпня 2008 17:29

Чим Україна озброїла Грузію

Чим Україна озброїла Грузію
Військово-технічна співпраця з Грузією займає важливе місце в загальній системі організації постачань озброєнь і військової техніки України і здійснюється відкрито, легально, в рамках міжнародних домовленостей. Про це заявив в ексклюзивному коментарі тижневику "Дзеркало тижня" генеральний директор ДК "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук.

"Важливий нюанс полягає в тому, що ми поставляли Грузії майже виключно оборонну техніку або системи виявлення", - підкреслив він, повідомляє "УНІАН".

Мова йде, зокрема, про комплекси ППО ЗРК "Бук" і ЗРК "Оса-АКМ", станції пасивної радіоелектронної розвідки "Кольчуга-М", РЛС 36Д6-М, учбові літаки L-39, гелікоптери підтримки Мі-24, а також партії автомобілів "КрАЗ-6510" і запасних частинах до військової техніки, сказав Бондарчук.

"Поставлялися і танки, але в цій частині Україна з постачань помітно поступається тій же Чехії. І діяли ми в умовах жорсткої конкуренції. Не поставили б ми, подібну техніку поставили б інші", - повідомив Бондарчук.

При цьому він підкреслив: "Всі постачання здійснювалися відкрито, легально і без зайвого ажіотажу. Грузія - давній партнер України, і ніяких обмежень на військово-технічну співпрацю ніколи не було. Ми діяли в рамках міжнародних домовленостей", повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Чим Україна озброїла Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі