субота, 24 серпня 2019 19:48

Чи проведе нова влада якісні зміни

Чи проведе нова влада якісні зміни
Запит на зміни є. Все залежить від політичної волі і розуміння нової влади, каже нардеп Віктор Чумак. Фото: president.gov.ua

Нова влада, зокрема більшість у парламенті, має всі можливості провести якісні зміни.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат 8-го скликання Віктор Чумак.

"Потрібно запустити механізми знищення монополій в країні.

Перезавантажити Антимонопольний комітет, розширити його права. Посилити закони, які визначають одноосібний вплив в різних галузях, зокрема енергетиці. Це може знизити тарифи.

5 вересня запрацює Антикоруційний суд. Не завадило би перезапустити і Національне агентство з питань запобігання корупції, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Національному антикорупційному бюро додати повноважень. Зараз величезний запит на "кров". Обіцяли "весна прийде, будемо саджати". Народ чекає цього. Влада може показати швидкий результат і таким чином вгамувати частину радикально налаштованих людей.

Бюджет треба планувати стратегічно. Тільки почали це робити на 3 роки, а маємо на 5-10, розібратися з економікою.

Це все можна зробити, якщо є політична воля і розуміння. Народ тільки аплодуватиме, бо є запит на зміни. "Слуга народу" має на це можливості, отримали монополію у владі. Президент, уряд, парламент, прокуратура — свої. Тепер побачимо: є налаштованість на круті зміни або знову загальмуємося у трясині чиїхось "хотєлок", - каже Віктор Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Слуга народу" всядеться біля трибуни

Фракція "Слуги народу" планує найближчим часом внести 465 законопроектів до Верховної Ради. Про це журналістам повідомив новообраний нардеп від "СН", представник президента Руслан Стефанчук.

Зараз ви читаєте новину «Чи проведе нова влада якісні зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі