пʼятниця, 29 жовтня 2010 14:39

Чи повинна бути політика моральною?

Пристрасті передвиборної гонки в Дніпропетровську напружені до межі. Боротьбу за головне крісло в місті ведуть три ключових кандидати - чинний мер міста Іван Куліченко, кандидат від "Нашої України" Зіновій Краснов, а також Святослав Олійник, який користується підтримкою колосального дніпропетровського ресурсу групи "Приват". Останньому присвячений документальний фільм відомого дніпропетровського журналіста, автора низки гучних журналістських розслідувань, що стосуються діяльності представників дніпропетровської еліти, Бориса Філатова, що з'явився на місцевому телебаченні в останній тиждень перед волевиявленням.

Миттєво розтягнутий на цитати медіа-ресурсами 40-хвилинний фільм розповідає про те, як кандидат у мери від молодої партії "УМ" протягом років "помаранчевої влади", фактично, побудував систему контролю дніпропетровської феміди. Користуючись великими, в тому числі і спорідненими, зв'язками в судах і прокуратурі області, С. Олійник і його компанія "СіДжіАй" власноруч вершили правосуддя, звільняючи від відповідальності злочинців. Депутат від БЮТ засвітився і в гучній справі "Дніпрогазу" проти Кабінету Міністрів, в якому держава не отримала законної компенсацію в сумі майже 100 млн.грн, і в спробах звільнити від кримінальної відповідальності вбивцю Лозінського, і в цілому ряді не менше резонансних розглядів. Однак, найбільш кривавим справою, обвинувачені по якому були звільнені від відповідальності завдяки зусиллям Олійника, був суд над винними у вибуху в житловому будинку. Ця страшна трагедія забрала життя 23 дніпропетровців, ще більше 500 чоловік були визнані потерпілими, але депутатський мандат, зв'язки в прокуратурі і судах, а також вчасно пролобійований закон про амністію, залишив злочинців на волі.

Автор розслідування відзначає крайній цинізм, з яким кандидат підходив до вибору підзахисних і засобів звільнення від відповідальності. Витоки ситого спокою політика пояснюються його захопленням онтопсихологією. Ця філософська течія, розроблена забороненої на своїй батьківщині сектою італійського шахрая Монігетті, пропагує зради, цинізм і холоднокровність, як засіб досягнення влади, багатства і прихильності протилежної (або іншої) статі. Як свідчить фільм, кандидат з успіхом застосовує цю течію на практиці, а також активно сприяє її поширенню в Україні.

Чи достовірні наведені у фільмі факти, судити складно, проте, схоже, з кожним роком визначатися з вибором українському виборцеві стає все важче.

versii.com

Зараз ви читаєте новину «Чи повинна бути політика моральною?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі