неділя, 27 липня 2008 14:26

ЧФ Росії порушив вимоги України і відкрив стрілянину

Чорноморський флот Росії порушив вимоги Кабінету міністрів України, який наполягав на виключенні стрілянини зі всіх видів зброї з програми святкових заходів з нагоди Дня ВМФ Росії, затверджує голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин.

"Чорноморський флот сьогодні порушив певне обмеження уряду. Стрілянина, навіть холостими патронами, згідно з ухвалою Кабінету міністрів, була заборонена", - заявив Куніцин журналістам в неділю.

Під час водно-спортивного свята в акваторії Севастопольської бухти кораблі Чорноморського флоту зробили декілька холостих пострілів, що імітують залпи бортових знарядь і пуски ракет. Під час імітації висадки морського десанта на берег бійці морської піхоти вели холосту стрілянину з автоматів. Бронетехніка, що бере участь в показі, імітувала кулеметний вогонь.

"Я попередив командуючого ЧФ віце-адмірала Александа Клецкова (про те, що ухвала порушена). Думаю, тепер це проблема МЗСів і міністерств оборони Росії і України", - сказав Куніцин.

Клецков у свою чергу заявив, що Чорноморський флот виконав вимоги українського уряду в повному об"ємі.

"Україна не накладала обмеження. Є ухвала Кабінету міністрів, і ми його виконали в тому ракурсі, в якому воно написане. Ми сьогодні виконали всі вимоги і ухвали Кабінету міністрів України", - сказав Клецков, відповідаючи на питання журналістів після морського водно-спортивного свята, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «ЧФ Росії порушив вимоги України і відкрив стрілянину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі