вівторок, 08 липня 2008 20:33

Черновецький звинуватив Тимошенко у призупинені демонтажу ТЦ Троїцький

Голова Київської міської державної адміністрації Леонід Черновецький заявив, що демонтаж торговельного центру "Троїцький", який будувався біля Національного спортивного комплексу "Олімпійський", призупинено через відсутність підпису прем`єр-міністра Юлії Тимошенко під договором з інвестором.

Про це Черновецький сказав сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів.

Мер підтвердив, що роботи з демонтажу центру "Троїцький" призупинено.

Кажучи про причини призупинення робіт, він повідомив, що за ініціативою Президента Віктора Ющенка як компенсація компанії "Юджин" - інвестору цього об`єкту була запропонована ділянка землі, що перебуває у власності Державного управління справами. Але бізнесмен-інвестор Вадим Новінський після від`їзду президента УЄФА Мішеля Платіні зажадав легалізувати наявну домовленість і підписати відповідний договір, у тому числі і за участю прем`єр-міністра або уповноваженої ним особи.

Черновецький повідомив, що вже підписав відповідний документ. За його словами. це зробили також Новінський і представник Секретаріату Президента. Підпису представника Кабміну поки що немає, що й викликало призупинення демонтажу "Троїцького".

Черновецький звинуватив у можливому зриві термінів реконструкції "Олімпійського" уряд України. Він також визначив "ціну питання" при розбиранні "Троїцького" в 232 млн. доларів і відзначив, що в разі, якщо компенсацію за знесенні "Троїцького" довелося б платити з київського бюджету, то збитки столиці становили б 400 млн. доларів.

На демонтажі торговельного центру поблизу НСК "Олімпійський" наполягає УЄФА.

За даними КМДА, 1 липня ВАТ "Київметробуд" розпочало роботи з демонтажу торговельно-розважального центру "Троїцький" перед НСК "Олімпійський". Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко пообіцяв, що будівлю буде знесено через 100 днів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький звинуватив Тимошенко у призупинені демонтажу ТЦ Троїцький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі