четвер, 27 вересня 2007 11:27

Черновецкий зібрався виселити іноземних послів

Київська влада готується продати з аукціону житло, в якому зараз живуть іноземні дипломати, серед яких, – посли Німеччини й Туреччини в Україні. Про це пише "Дело" з посиланням на проект рішення Київської міської ради, який потрапив у розпорядженні видання.

На думку джерел газети в МЗСі, якщо Київрада ухвалить таке рішення, в Україні може вибухнути крупний дипломатичний скандал.

Питання продажу 31 фешенебельної квартири в центрі Києва, більшість із яких зараз орендують або іноземні представництва, або резиденції послів і їх помічників, столичні депутати мають намір винести на найближчу сесію.

Влада впевнена, що цей житловий фонд не відповідає "сучасним нормам проживання".

У проекті рішення ради, як стало відомо "Делу", відмічено: якщо приміщення не відремонтувати капітально, то повторно здати їх в оренду дипломатам вже не вийде. Але для ремонту потрібні значні кошти, яких у міської влади нема. Муніципалітет обіцяє, що виручені від продажу гроші підуть до спеціального фонду міського бюджету – на будівництво соціального житла.

На даний час квартири знаходяться у веденні комунального підприємства "Генеральна дирекція Київської міськради з обслуговування іноземних представництв" (ГДІП).

Генеральний директор підприємства Павло Кривоніс повідомив виданню, що "не всі приміщення будуть продані одразу". "Якщо якесь іноземне представництво захоче купити приміщення, що ним орендується, то, будь ласка, але платити доведеться за ринковими цінами", – наголосив він.

Цю інформацію журналістам підтвердив і перший заступник мера Києва Денис Басс. Він повідомив, що квартири продаватимуться з аукціону по мірі їх звільнення, за ринковими цінами.

Зараз ви читаєте новину «Черновецкий зібрався виселити іноземних послів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі