середа, 12 березня 2008 16:47

Черновецький проситиме Ющенка відправити у відставку Тимошенко

Мер Києва Леонід Черновецький збирається звернутися до президента з проханням відправити уряд у відставку.

Про це він заявив журналістам, повідомляє газета "Хрещатик".

"Від імені всіх киян я маю намір звернутися до Президента України, як до гаранта Конституції, з проханням відправити уряд у відставку", - заявив він.

"Ті заяви уряду, що мене можна відправити у відставку через відповідні рішення - це маячня", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Повне ігнорування Основного закону України та інших законодавчих актів з боку Кабінету міністрів показує абсолютну правову та управлінську безграмотність деяких його членів. Надумані результати "роботи" комісії я оцінюю як спробу тиску на Президента, на Мера Києва і на всіх киян з метою ухвалення неконституційного рішення, яке зневажає права кожного", - заявив Черновецький.

"Заяви членів Кабінету міністрів показали, що вища виконавча влада у боротьбі за владу в Києві не зупиниться ні перед чим заради досягнення своїх політичних цілей, за якими прослідковуються бізнес-інтереси. Уже стало відомо, що уряд готовий урізати бюджет для мільйонів киян. Це не надає йому честі, оскільки за Конституцією України Кабінет міністрів повинен керуватися інтересами держави і громадян", - підкреслив Київський міський голова.

Мер Києва зазначив, що "галопуюча інфляція, зростання цін на бензин та енергоносії не стали об"єктом пильної уваги уряду".

Замість цього, за його словами, Кабінет міністрів вибрав "тактику відволікання уваги жителів столиці та всієї України від нагальних проблем шляхом розвитку політичних інтриг і популізму".

За його словами, ці "методи шантажу і залякування показують, що уряд перестав керуватися здоровим глуздом, а діє за принципом "революційної доцільності", і це у жодному випадку не служить інтересам жителів Києва".

Черновецький також заявив, що готовий "від імені всіх киян" зустрітися з прем"єром для відкритої дискусії у прямому ефірі будь-якого телеканалу.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький проситиме Ющенка відправити у відставку Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі