середа, 24 вересня 2008 15:49

Черновецький побував у будинку для бездомних громадян

Київський міський голова Леонід Черновецький відвідав Будинок соціального піклування для бездомних громадян, при якому діє гуртожиток та Центр обліку бездомних громадян.

"Цей Будинок соціального піклування ще у 2006 році ми створили спеціально для бездомних людей. Адже влада має піклуватися про своїх громадян, а особливо про тих, хто найбільш цього потребує. Завдання Будинку – це перш за все, виявлення та ведення обліку бездомних громадян, а також, забезпечення їх прав на реєстрацію свого місцезнаходження. Кожної зими тут проживає близько 200 осіб, а влітку – близько 80", – розповів Черновецький.

У Будинку соціального піклування тимчасовий притулок можуть отримати особи, які не мають житла. Також спеціалісти Будинку надають соціальну та психологічну допомогу бездомним громадянам. Умови, створені у Будинку, сприяють їх адаптації та реінтеграції у суспільство шляхом надання комплексу послуг (юридичних, медичних тощо).

Черновецький розповів, що вперше було започатковано соціальне патрулювання в зимовий період 2006-2007 років з метою забезпечення бездомних та безпритульних громадян гарячим харчуванням, теплими речами і взуттям. Відтоді така робота проводиться кожної зими, і цього року розпочнеться 1 грудня. Три бригади машин із соціальними працівниками виїжджають у місця, де зазвичай збираються бездомні громадяни та надають їм необхідну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький побував у будинку для бездомних громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі