Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2007 16:00

Черновецький не зміг довести, що він не корупціонер

Оболонський районний суд Києва відмовив міському голові Леоніду Черновецькому у задоволенні двох його позовів про захист честі і гідності до депутата з фракції БЮТ Миколи Томенка. Про це в понеділок повідомляє прес-служба БЮТ.

"Суд визнав правомірність та обґрунтованість критики з боку політиків та журналістів на адресу Леоніда Черновецького щодо зловживання ним службовим становищем під час перебування на посаді Київсього міського голови", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, що в одному з позовів, мер заперечував висловлювання Томенка на засіданні Верховної Ради про те, що близькі родичі міського голови займають ключові посади у системі управління Києвом та контролюють питання розподілу власності у столиці.

Це явище Томенко під час свого виступу у парламенті оцінив як "політичну корупцію".

Суд також не задовольнив вимогу й іншого позову Черновецького, який просив визнати недостовірною інформацію про зловживання службовим становищем з боку мера та депутатів фракції його блоку у Київраді у справі щодо передачі в оренду 28 гектарів землі у Києві ТОВ "Вулкан-Правекс".

Ця структура є філіалом "Правекс-банку", головою Спостережної ради якого є син київського мера Степан Черновецький.

Частиною акцій "Вулкан-Правексу" володіє ТОВ "Комерційні системи", співзасновником якого є донька Леоніда Черновецького Христина, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький не зміг довести, що він не корупціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути