середа, 26 березня 2008 14:07

Черновецький не стане мером через дві причини - Видрін

Черновецький не стане мером через дві причини - Видрін
Леонід Черновецький не буде столичним мером після виборів.

Такий прогноз у середу на круглому столі зробив член Національної конституційної ради, політолог Дмитро Видрін, повідомляє Ліга.

Видрін підкреслив, що робити такий прогноз його змушують дві причини.

Зокрема, за його словами, зараз багато хто забуває, що паралельно з виборами мера будуть проходити вибори депутатів Київради, і навряд чи нинішній градоначальник набере більшість (більше 60 депутатів) у Київраді наступного скликання.

Від Блоку Черновецького в раду пройдуть тільки 20-25 депутатів, - заявив політолог, додавши, що процеси в Київраді в такому випадку будуть некеровані для Черновецького.

Коментуючи другу причину, що перешкодить Черновецькому обійняти посаду мера, Видрін сказав, що мер "попав у власну пастку", коли вирішив йти на попередні вибори в образі демократичної людини. Політолог упевнений, що цього разу столичному мерові це не вдасться.

"Зараз він не зможе створити образ виразних демократичних цінностей людини", - підкреслив він, додавши, що вибори виграє той, хто зможе це зробити.

За його словами, найбільш високі шанси є у Віталія Кличка. У той же час, Видрін не виключає варіанта, за якого ніхто з кандидатів від демократичного табору не набере достатньої для перемоги кількості голосів.

26 березня, у Києві стартує виборча кампанія з позачергових виборів Київського міського голови і нового складу Київської міської ради. Самі вибори повинні відбутися в столиці 25 травня 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький не стане мером через дві причини - Видрін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі