четвер, 13 листопада 2008 12:41

Черномирдіну натякнули на його місце

Учора, 12 листопада, до МЗС України був викликаний Радник-посланник Посольства Російської Федерації в Україні Всеволод Лоскутов, якому було висловлено рішучий протест у зв"язку з тим, що Посольство РФ виступило співорганізатором відверто провокаційної антиукраїнської акції, проведення якої планувалося у готелі "HYАTT" у м. Київ.

Як повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України, під час цього заходу мала відбутися демонстрація "відеосюжету" щодо військового конфлікту на території Грузії під провокаційною назвою "Мистецтво зради".

"У відеоматеріалі, сфабрикованому російськими спецслужбами, глядачеві, з-поміж іншого, нав"язується цинічне твердження про нібито участь громадян України у російсько-грузинському конфлікті, "незаконне постачання" Україною зброї до Грузії тощо", – йдеться у заяві МЗС України.

Українське зовнішньополітичне відомство також наголошує, що викликають обурення дії посла Російської Федерації в Україні Віктора Черномирдіна і співробітників Посольства, які мали намір взяти участь у цій акції та намагалися чинити тиск на адміністрацію готелю, яка заборонила демонстрацію згаданого "відеосюжету".

Представнику Посольства РФ було заявлено, що такі кроки російської сторони є неприйнятними і несумісними зі статусом дипломатичного представництва та загальновизнаними нормами міжнародного права.

Довідка. 12 листопада в готелі "HYАTT" у Києві був запланований показ документального фільму про війну Грузії з Південною Осетією "Війна 08.08.08. Мистецтво зради".

За даними ЗМІ, показ мав відбутися за рахунок російського посольства. На нього були запрошені представники органів влади України, посол РФ у Києві, депутати Держдуми, представники громадських організацій, журналісти.

На перегляд фільму прийшли і народні депутати України від Партії регіонів.

Однак в готель поступило попередження СБУ про можливі акції протесту через показ фільму. Керівництво готелю, зваживши на це, скасувало показ згаданого фільму задля безпеки людей.

Коментуючи це, голова спецкомісії Верховної Ради з розслідування постачань української зброї до Грузії Валерій Коновалюк (фракція Партії регіонів) заявив, що Секретаріат президента України "прагне приховати правду про роль України в серпневому грузинсько-південно-осетинському конфлікті", цитує депутата ИТАР-ТАСС.

"Щойно оточенню Ющенка стало відомо, що в готелі готується показ документального фільму, тут же поступила вказівка про недопущення проведення даного заходу", – сказав він.

Депутати-"регіонали" також пообіцяли показати цей фільм у кінотеатрі Верховної Ради найближчим часом, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Черномирдіну натякнули на його місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі