вівторок, 27 березня 2007 12:27

Черномирдін: Україна сама запропонувала об"єднати газові активи

Посол України в Росії Віктор Черномирдін заявляє, що саме Україна пропонувала Росії об"єднати газові активи. Про це Черномирдін заявив в інтерв"ю газеті "Известия в Украине".

"Ініціатива про об"єднання газових активів йшла від України. Ми тільки лише розглянули пропозицію українського керівництва і вирішили: раз ми допускаємо до видобутку італійські, німецькі, американські компанії, чого ж ми українським не дозволяємо?" – сказав він.

У той же час, на питання, чи не варто повернутися до колишньої схеми газових поставок через "Ітеру" він відповів:

"Газпром створив "Ітеру", тому що сам не хотів торгувати з Україною. З нашої сторони полеміки немає, ми розуміємо, що поставками має займатися не "Газпром", тому що державній структурі торгувати не потрібно, у неї немає маневру", - пояснив він.

Він відзначив, що увесь світ торгує газом за такою схемою. "Але українці самі відмовилися від роботи з "Ітерою" ще до того, як з"явилася "РосУкрЕнерго". Тепер їм не подобається, як працює "РосУкрЕнерго". При цьому конкретних претензій по постачаннях газу в Києві не мають", - відзначив він.


Зараз ви читаєте новину «Черномирдін: Україна сама запропонувала об"єднати газові активи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі