середа, 09 квітня 2008 10:24

Черномирдін: "Як це може бути - Росія проти України?!"

Україна у своєму прагненні до членства в НАТО повинна враховувати особливий характер своїх відносин з Росією, заявляє посол РФ в Києві Віктор Черномирдін.

"Вступ до альянсу України і східноєвропейських держав - це абсолютно різні речі. У нас зовсім інші відносини, зовсім інший ступінь інтеграції", - сказав Черномирдін в інтерв"ю "Московському комсомольцеві".

За його словами, Росія не намагається поставити під сумнів право України на вступ в НАТО, але закликає задуматися про наслідки цього кроку. "Та будь ласка, хай приймають. Ми не говоримо: "Не вступайте". Ми їм лише говоримо, щоб вони задумалися про наші відносини!", - сказав посол.

При цьому він підкреслив, що у Москви є ясна позиція з цього питання. "Ми не втручаємося у справи іншої держави, ми лише висловлюємо свою позицію. Адже як сусіди ми маємо право багато чого говорити один одному", - пояснив Черномирдін.

Він прокоментував заяву президента РФ Володимира Путіна щодо націлювання ракет на Україну у разі вступу цієї країни до Північноатлантичного альянсу. "Наш президент так і сказав: таке навіть уві сні не може приснитися. Як це може бути - Росія проти України?!", - підкреслив Черномирдін.

"Упевнений, що справа до цього не дійде. Давайте не скидати з рахунків думку самого українського народу. Думаю, вона і буде визначальною у цьому питанні", - сказав він.

"Я думаю, він (народ) ще скаже своє слово. Час просто не підійшов", - додав Черномирдін.

За матеріалом: Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Черномирдін: "Як це може бути - Росія проти України?!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі