четвер, 13 жовтня 2011 16:35

Черкаські комуністи тягали мера за піджак, а соціалісти перекрили дороги
14

Фото: Фото: Наталія Писарєва

У Черкасах сьогодні, 13 жовтня, об 11-й годині акції протесту проводили комуністи і соціалісти. Представники КПУ збиралися біля міськвиконкому, а соціалісти на Соборній площі. В останніх із динаміків лунала пісня "Вставай, страна огромная". Комуністи співали цю ж пісню уголос, без музики.

Місцеві жителі, які йшли на мітинг, плутались, бігали між площами і нарікали на організаторів.

"Це комуністи мутять. Роблять усе, шоб народ роз'єднати. Вони "регіоналам" прислужують", - кричав літній чоловік у синьому пальті .

Вимоги до влади СПУ і КПУ висували одинакові. Перш за все вони стосуються відміни пільг у тролейбусах.

"Навіть мер у Черкасах не знає, що він робить. Пільги прописані у законах України, а він їх відміняє. Ми - партія радикальна, можемо і вулицю закрить, і Одарича із кабінету винести. Але краще будемо робити референдум по зняттю черкаського мера", - виголосив у мікрофон перший секретар обкому СПУ Олексій Малиновський .

До протестуючих приєдналися три інваліди-візочники.

"Вимагаємо від влади спорудити реабілітаційний центр для дітей-інвалідів. Наші діти не повинні бути ізольовані від суспільства", - розповідала Галина Середенко, мешканка спецбудинку для людей із дітьми-інвалідами, роздаючи резолюцію.

У цей час біля наметів була КПУ тиснява, роздавали кольорову газету "Город 2000".

"Вы знаете, что сионизм правит миром? Я не говорю, что Юля плохая, но все жиды её поддерживают", - кричала з намету сива жінка.

Повз акцію комуністів пройшов мер Черкас Сергій Одарич. На нього почали кричати.

Він пояснив, що пільги урізали, бо в бюджеті немає грошей. Люди кидалися до нього, хапали за піджак. Бійці "Титану" відгородили Одарича від людей. Він зайшов у приміщення Міськради.

У цей час представники соціалісті перекрили бульвар Шевченка. Кажуть, що стоятимуть доти, доки влада їх не почує.

Зараз ви читаєте новину «Черкаські комуністи тягали мера за піджак, а соціалісти перекрили дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі