вівторок, 02 липня 2019 11:26

Черговий кандидат від "Слуги народу" потрапив у скандал

Черговий кандидат від партії "Слуга народу" потрапив у скандал. Підприємець Андрій Холодов, що йде за списком під №22, не проживає тривалий час на території України. Про порушення повідомив журналіст і адвокат Олексій Шевчук.

Автор: Багнет
  Андрій Холодов йде за списком "Слуги народу" під №22
Андрій Холодов йде за списком "Слуги народу" під №22

Згідно з законом, балотуватись мають право громадяни, які постійно проживають на території країни. Шевчук звернувся до Державної прикордонної служби із проханням роз'яснити, чи перебував Холодов за кордоном понад 180 днів за рік або ж довше 3-х місяців поспіль. Чиновники на запит не відповідають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голос" буде вчити Зеленського

Згідно з інформацією журналіста, Холодов проживає в одному з елітних районів австрійського Відня. За даними місцевої Торгово-промислової палати, на його дружину в цьому місті зареєстрована компанія Solomia Trading GmbH. Вона розташована неподалік від Будинку музики у Відні в одному з дорогих районів.

Також ЗМІ пов'язують бізнес Холодова із партнерами кума президента РФ Віктора Медведчука і його дружиною. Холодова охрестили "королем тютюнових кіосків". Його бізнес-партнер Леся Васильченко - власниця ТОВ "Тютюн Індастріал ЛТД". Разом із Катериною Шаховською вони власники ТОВ "Апартмент Білдінг ЛТД".

За даними журналістів, член "Слуги народу" причетний до рейдерського захоплення заводу "Ефкон" 2012-го.

Партія "Слуга народу" перевіряє інформацію про російське громадянство Михайла Соколова, який балотується до Верховної Ради під 99 номером списку партії.

Зараз ви читаєте новину «Черговий кандидат від "Слуги народу" потрапив у скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі