середа, 11 травня 2011 12:51

Через ультиматум Тимошенко перервався судовий розгляд її скарги

Через ультиматум Тимошенко перервався судовий розгляд її скарги

О 12 годині розпочалося судове засідання у Печерському суді щодо розгляду скарги Юлії Тимошенко на порушення проти неї кримінальної справи з приводу підписання газових угод. До зали суду не пустили телекамери, проте дехто зумів прорватися завдяки народним депутатам від БЮТ. Суддя Галина Супрун була проти цього.

"Я дозволяю пройти по одному представнику ЗМІ без телекамер з числа тих, хто був на вчорашньому засіданні", - заявила вона.

"Ви думаєте, що за прикритими дверима будете фальшувати справу? Не вийде, - заперечила їй Тимошенко. - Поки не запустять камери та не дозволять їм знімати, засідання не буде".

"Скажіть де бути камерам? Зала не розрахована на таку кількість людей", - сказала суддя.

За її словами, в залі і без преси багато людей і телекамерам фізично немає де стати.

"Ми розуміємо побутові проблеми суду, - зазначив захисник Тимошенко, нардеп Сергій Власенко. - Але чи не буде в суду іншого приміщення?"

"Ні, держава не забезпечила", - відповіла Супрун.

Прокурор також був проти присутності відеокамер. Пояснив це тим, що відеозйомка передбачена тільки при розгляді справи по суті.

Наразі оголошена перерва до 14.00. Під час перерви має бути вирішене організаційне питання розміщення телекамер.

Тимошенко закликала журналістів не виходити із зали, щоб не ризикувати, бо можуть не пустити їх назад.

Зараз ви читаєте новину «Через ультиматум Тимошенко перервався судовий розгляд її скарги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі