субота, 02 серпня 2008 15:25

Через три дні людям, які втратили дім, видаватимуть по 50 тисяч

Кабінет міністрів визначив суму авансової допомоги для потерпілих від стихійного лиха на Західній Україні.

Про це повідомила журналістам у суботу прем"єр Юлія Тимошенко.

За її словами, сума авансової допомоги складе на потерпілих І категорії 50 тис. грн., для потерпілих ІІ категорії - 15 тис. грн. III категорії - 5 тис. грн.

Списки на надання допомоги постраждалим затверджуватимуться відповідною обласною державною адміністрацією, міністерством регіональної політики і будівництва, міністерством ЖКГ і міністерством соціальної політики.

"Коли стоятимуть ці візи на загальному реєстрі, почне виплачуватися цей новий рівень авансової допомоги людям", - зазначила Тимошенко. Вона додала, що на створення реєстру для виплати авансової допомоги відводиться відповідним відомствам 3 доби.

Кабмін також виділив з резервного фонду 50 млн. грн. Міноборони і 33 млн. грн. МНС для подолання наслідків стихійного лиха в 6 регіонах України.

Також 10 млн. грн. Кабмін виділив за запитом міністерства внутрішніх справ, 8 млн. грн. – міністерству охорони здоров"я.

Разом з тим, міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра пропонує передбачити надання літнім людям у постраждалих регіонах готового житла, а не грошових компенсацій.

"Не всі люди хочуть отримати гроші. Люди похилого віку хочуть отримати готовий будинок або квартиру, оскільки не знають, що з тими грошима робити", - сказав Шандра.

На його переконання, у людей має бути вибір – або самостійно будувати, або отримати готове житло, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Через три дні людям, які втратили дім, видаватимуть по 50 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі