пʼятниця, 21 вересня 2012 02:01

Через тортури в грузинських в'язницях подав у відставку міністр внутрішніх справ

Через тортури в грузинських в'язницях подав у відставку міністр внутрішніх справ
Бачо Ахалая ekhokavkaza.com

Міністр внутрішніх справ Грузії Бачо Ахалая подав у відставку. У поширеній їм 20 вересня 2012 р. заяві, зокрема, говориться, що, незважаючи на те, що він вже давно не керує системою виконання покарань, деякі особи, які допустили "огидні факти", прийшли працювати в пенітенціарну систему в ті роки, коли він був її керівником.

"Виходячи з цього, я відчуваю моральну й політичну відповідальність за те, що ми не викорінили цю страшну практику (тортур ув'язнених у в'язницях). Тому я звернувся до Президента із заявою про мою відставку", - повідомив Ахалая.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузини обурилися через побиття в'язнів. Українців жорстокість не вражає

Заступник міністра внутрішніх справ Грузії Катерина Згуладзе призначена новим главою МВС республіки.

Нагадаємо, МВС Грузії розповсюдило відеоматеріали про тортури ув'язнених в Глданській в'язниці в Тбілісі. Вони були доповнені ще більш жорстоким відеоматеріалом, оприлюдненим опозиційними телеканалами "Маестро" і "9 канал". Раніше сьогодні міський суд Тбілісі засудив 10 співробітників Глданської в'язниці до попереднього ув'язнення. За даними Головної прокуратури Грузії, в даний час проводяться слідчі заходи по встановленню ще дев'яти осіб, причетних до злочину.

 

Зараз ви читаєте новину «Через тортури в грузинських в'язницях подав у відставку міністр внутрішніх справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі