середа, 16 травня 2018 17:43

Через справу Онищенка пресинг на Холодницького буде колосальний - Карасьов

Через справу Онищенка пресинг на Холодницького буде колосальний - Карасьов
Політолог Вадим Карасьов вважає, що плівки Онищенка здатні "потягнути на дно" дуже багатьох. Фото: www.rbc.ua

Відкривши кримінальну справу на підставі записів народного депутата-втікача Олександра Онищенка, голова Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький опиниться під політичним пресингом. Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Вадим Карасьов.

"Поки принципове і незалежне НАБУ придумувало відмовки, чому плівкам не можна дати хід, антикорупційний прокурор взяв на себе всю повноту відповідальності. Хоча всі ми розуміємо, що це не просте рішення - аналіз плівок в перспективі може мати дуже серйозні наслідки для перших осіб держави і популярних політиків. І пресинг на Холодницького буде колосальний. Плівки здатні "потягнути на дно" дуже багатьох", - вважає Карасьов.

Коментуючи інтерв'ю Назара Холодницького "Лівому берегу", політолог зазначає, що, незважаючи на політичні інтриги, глава САП поводиться професійно і без зайвого пафосу.

"Стратегію захисту "холоднокровний" прокурор обрав правильну: нічого особистого - тільки закон. Це допомагає тримати удар як з боку "сильних світу цього", так і для захисту своєї репутації. До речі, проти Холодницького ГПУ і НАБУ так нічого серйозного і не пред'явили" , - пише Карасьов.

Політолог додає, що Холодницькому також вдалося протистояти втягуванню антикорупційних органів в політичні розборки, що стало б неприпустимою помилкою для реформи в цілому.

"Саме такий прокурор і потрібен Україні: законник зі сталевими нервами, незалежний прокурор від олігархічних і чиновницьких інтересів. Недарма в середовищі юристів він користується повагою. На відміну від керівників інших правоохоронних структур", - резюмує Вадим Карасьов.

Як повідомлялося, 14 травня 2018 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень детективами Національного антикорупційного бюро України при спілкуванні з народним депутатом Олександром Онищенком щодо умов укладення угоди зі слідством. Досудове слідство за статтею 365 Кримінального кодексу України проводить Головне слідче управління Національної поліції.

Зараз ви читаєте новину «Через справу Онищенка пресинг на Холодницького буде колосальний - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі