вівторок, 30 січня 2007 13:11

Через спадкоємця Путіна уряд Фрадкова можуть розпустити вже за 5 місяців

Кабінету міністрів Михайла Фрадкова, можливо, залишилося не більше п"яти місяців виконувати свої обов"язки. Ця тема все частіше обговорюється в оточенні прем"єра, і джерелом чуток, як правило, виступають високопоставлені чиновники рангом не нижче замміністра.

Як припускають, затримує неминучу відставку уряду - підготовка трирічного бюджету.

Відразу ж після того як бюджет направлять у Держдуму, буде розпочата операція "Спадкоємець-2008", що передбачає розпуск Кабінету міністрів. Таке припущення не здається чимось незвичайним. Чутки про швидку відставку Михайла Фрадкова вже ходили в 2006 році. Тоді здавалося, що в президента Росії Володимира Путіна нагромадилася якась критична маса невдоволення роботою уряду, яка повинна призвести до відставки кабінету.

Минулий рік ознаменувався і провалами в роботі федеральних міністерств і гучних корупційних скандалів у структурних підрозділах Міністерства охорони здоров"я та соцрозвитку. Міністри ж усиділи на своїх місцях, а, підводячи в 2006 році на останньому засіданні уряду підсумки роботи, глава держави висловив задоволення його діяльністю. Здавалося, це повинно було поставити крапку в нескінченних чутках про нібито уже вирішене питання з відставкою Михайла Фрадкова і призначенні на його місце президентського спадкоємця, ким би він не був. Однак з вуст чиновників, заклопотаних своїм майбутнім, знову звучать тривожні прогнози.

Одне з джерел агентства в уряді висловило думку, що сліпого копіювання подій 1999-2000 років, у результаті яких переконливу перемогу на президентських виборах одержав Путін, який потрапив у Кремль транзитом з Кабінету прем"єра в Білому домі, цього разу не відбудеться.

Експерти не виключають, що Кремль усе-таки постарається повторити апробований сім років тому сценарій. Цілком імовірно, що уряд відправлять у відставку після того, як воно виконає своє головне на цей рік завдання - зі значним випередженням терміну підготує проект бюджету, зазначив політолог Дмитро Орєшкін.

- Це значить, що знову спробують реалізувати сценарій, придуманий Борисом Березовським, відповідно до якого претендент на посаду президента повинний за рік або трохи менше до президентських виборів очолити уряд, щоб був час для його "розкручування", - сказав він.

Але, на думку Орєшкіна, до березня цього не відбудеться, оскільки в Кремлю хочуть звірити свої розрахунки з підсумками виборів у законодавчі збори більше десяти російських регіонів, що призначені на початок березня, повідомляє КореспонденТ.net.

Зараз ви читаєте новину «Через спадкоємця Путіна уряд Фрадкова можуть розпустити вже за 5 місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі