вівторок, 14 грудня 2010 13:07

Через рік Янукович стане монархом — екс-посол

Через рік Янукович стане монархом — екс-посол

Екс-посол України в США, Канаді та Ізраїлі Юрій Щербак вважає, що зі зміною уряду нічого кардинального в державній політиці не відбудеться.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"За Януковича ідеального прем'єра бути не може, бо все вирішує президент, а не уряд. Тож зрозуміло, яким чином буде побудована політика — це напівмонархія, при якій уряд має технічне призначення. Його мінятимуть безліч разів, щоб заспокоїти людей, якщо не виконуватимуться економічні і соціальні програми", — зазначив екс-посол.

На думку Щербака, президент робитиме міністрів "цапами-відбувайлами".

"Така практика була за Кучми і певною мірою за Ющенка. Тепер це йтиме за повною програмою, бо, маючи повноваження монарха, президент не рахуватиметься з міністрами. Уже перші голови полетіли, а далі буде видно по ситуації — хто завинить, чи виникне якась проблема, то звільнять", — пояснив він.

Після повернення до Конституції 1996 року у Януковича повністю розв'язані руки, вважає Щербак.

"Поки що він дотримується певного балансу, а через рік уже не буде нікому нічим зобов'язаний. Стане повноправним монархом, а урядовці будуть у нього службовцями. Він не залежатиме ні від яких груп впливу і робитиме з країною усе, що захоче", — сказав колишній посол.

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович оголосив про проведення адміністративної реформи. Кількість міністерств скоротилося з 20 до 16, а міністрів тепер 17 замість 26. Зі 112 органів центральної виконавчої влади залишиться 63. Окрім цього, створено 28 служб, 12 агентств і 7 інспекцій.

Зараз ви читаєте новину «Через рік Янукович стане монархом — екс-посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі