пʼятниця, 09 листопада 2007 10:34

Через півтора року в Україні буде двопартійна система

Через півтора року в Україні буде двопартійна система
Вчора експерти Агентства моделювання ситуацій оприлюднили аналітичний висновок про те, що не раніше, ніж за півтора роки, в парламенті з"явиться нова більшість. Але ціною, яку політикам доведеться за це заплатити, стане відмова НУ-НС від претензій на власного виборця.

Представники Агентства моделювання ситуацій спрогнозували, що нинішній союз БЮТ і НУ-НС проіснує рік-півтора. Директор агентства Віталій Бала пояснив, що саме за цей час в той або той спосіб остаточно визначиться майбутнє блоку НУ-НС. Він або утворює політичне ціле з Блоком Юлії Тимошенко, або увіллється в Партію регіонів.

Наступним кроком після "помаранчевого" об"єднання експерти рахують створення "прагматичної" коаліції. До неї увійдуть депутати з "демократичних" фракцій і "тверезі" народні обранці з Блоку Литвина і Партії регіонів.

Таке двопартійне бачення майбутнього України експерти пояснюють загальною тенденцією останніх виборів: до парламенту потрапляють все менше партій. Причому вже сьогодні головні політичні сили - БЮТ і Партія регіонів - досягли верхньої межі розвитку і розширюватимуться переважно за рахунок розчарованого електорату інших сил. Якщо вірити експертам, незабаром тільки вони і залишаться - лівонаціоналістичний БЮТ і Партія регіонів як представник політичних сил Сходу України. Хоча колеги пана Бали з таким висновком не погоджуються. Як заявив політолог Олександр Дергачев, "тенденція до зменшення кількості партій дійсно є, але дві партії не зможуть реально представляти інтересів суспільства, тому що жодна з них ще не сформована остаточно, а Україна є дуже різноманітною. І БЮТ, і ПР ще не еволюціонували остаточно, тому ще невідомо, якими вони будуть. Та і навіть три блоки не гратимуть в дві партії - українська реальність значно складніша", повідомляє "Хрещатик"

Зараз ви читаєте новину «Через півтора року в Україні буде двопартійна система». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі