неділя, 26 грудня 2010 18:52

Через неймовірний тиск ГПУ на лікарів побитого Волинця можуть завтра виписати

Через неймовірний тиск ГПУ на лікарів побитого Волинця можуть завтра виписати

Наприкінці минулого тижня в Генеральну прокуратуру України на допит викликали постраждалого 16-го грудня під час бійки у Верховній Раді народного депутата від фракції "БЮТ-Батьківщина" 54-річного Михайла Волинця.

Політик говорить, що ще не ходив на допит, бо ще лежить у лікарні. Має прибути туди з 23-го по 30-те грудня.

"Думаю, мене завтра випишуть, бо тиск на лікарів з боку Генпрокуратури неймовірний", - наголосив він.

Народний депутат припускає, що регіоналів ніхто не каратиме.

"Вони отримають Суд Божий. Це набагато сильніше, ніж кілька разів їх викликали б у прокуратуру. Хіба можна перевиховати зрілу людину? Цюрко почувається героєм. Його хвалять. Зараз він почав у Кабміні крутитися біля перших осіб. Герой. Влада таке оточення собі створює. Я не збираюся боротися проти Цюрка. Піде він, покличуть у своє оточення подібного, з іншим прізвищем. Інакше вони не вміють, не зважаючи на те, що одягнули костюм і краватку. Природно, вони намагатимуться утримати владу в своїх руках. І використають для цього цілий потенціал", - зауважив він.

Волинець говорить, що регіонали роблять все можливе, щоб він почувався винним.

"Руйнують взаємини між знайомими, відмежовують якісь контакти і поступово створюється така ситуація, що людям незручно спілкуватися з тобою, бо зацікавляться ними. Твою позицію намагаються зробити слабкішою. Люди завжди тягнуться до сильніших, до тих, хто може допомогти. Мене цим не зламати, не залякати. Після бійки ще більше переконався, що в нашій країні згортається демократія. За демократію і свободу треба боротися. Я це робитиму", - наголосив він.

Нардеп розповів, що журналістів у палату не впускають. Для родичів жодних перешкод.

"Приїжджали люди з СТБ, їх не пустили. Я сказав: "Шановні, це не тюрма", - підкреслив Волинець.

Нардеп розповідає, що подібний випадок з ним стався сім років тому. Тоді працівники "Беркута" поламали йому ребра.

"А професор, який зробив медичний висновок про те, що ребра зламані, коли його викликали у прокуратуру, дав свідчення, що помилився. Тоді лікарі з Фінляндії дали свій висновок. Просто міліція і прокуратура виграла час. Те саме відбувається зараз. Збільшать коло свідків. Яке має відношення лікар до того, що відбулося у парламенті? Завдання лікаря лікувати. Мене мали виписати у п'ятницю. Я сказав, що не заперечую, бо розумію, в якій лікарні перебуваю, і мене швидка перевезе в іншу лікарню. Залишили в палаті до понеділка. Вчора мені було набагато краще, сьогодні погано. Зараз почуваюся, як тиждень тому. Це дуже дивно, я не можу зрозуміти. Нудота повернулася", - зазначив він.

Волинець розповів, що медики — професіонали і умови в лікарні непогані.

"Але коли розумієш, що за тебе страждають лікарі, то почуваєшся не зручно і запитуєш себе: що ти тут робиш? Краще на вулицю піти", - наголосив він.

Нагадаємо, ввечері, 16 грудня, у президії Верховної ради відбулося масштабна бійка між депутатами від Партії регіонів і БЮТ-Батьківщина. Зокрема, з боку Партії регіонів у бійці взяли участь Олександр Волков, Олег Царьов, Владислав Забарський і Ельбрус Тедеєв.

У результаті масової бійки деякі бютівців отримали травми: Михайло Волинець отримав травму черепа, а Володимиру Бондаренку пошкодили руку. До лікарні Феофанії доставлено п'ятеро депутатів: Володимир Бондаренко, Михайло Волинець, Юрій Гнаткевич, Євген Суслов і Василь Кравчук.

Сам Волинець тоді повідомив, демонструючи журналістам закривавлену руку: "У мене була розбита голова і тут велика рана. Щелепа... я тут не відчуваю зубів".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Через неймовірний тиск ГПУ на лікарів побитого Волинця можуть завтра виписати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі