пʼятниця, 07 травня 2021 11:41

"Це український депутат?" - литовський політик про Шуфрича

"Це український депутат?" - литовський політик про Шуфрича
Не піддавайтеся на кремлівську пропаганду, сказав литовець українцям.

Голова комітету із закордонних справ Сейму Литви Жиґімантас Павільоніс порівняв народного депутата від ОПЗЖ Нестора Шуфрича з кремлівським пропагандистом. Це сталося в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Перед цим Шуфрич говорив, що проти Росії не треба застосовувати санкції. Також заявив, що ніби-то заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд сказала українцям: "Не захоплюйтеся вивіскою НАТО".

"Я думав, що я чую кремлівську пропаганду. Не міг повірити. У нас цього не говорять ніде в Литві. У нас усі - і червоні, і зелені, і білі, і ліберали - у нас усі за Захід.

Те, що я почув, я не міг повірити, що так можна в Україні говорити. Це хто був? Український депутат? Я не зрозумів", - сказав литовець.

"Так, вони (західні політики. - Gazeta.ua) прокинулися тільки після окупації Криму, зробили багато помилок. Але ми єдині щодо ваших питань. Після Бухареста (саміт НАТО в Бухаресті, 2008 рік. - Gazeta.ua) почався такий діалог із Путіним. І це призвело до окупації і Грузії, і України.

Забудьте про діалог із Путіним до вашого вступу в НАТО. Тільки коли ми вступили в цю організацію, росіяни стали нас помічати. Ви зараз найбільша надія, бо рятуючи вашу демократію, свободу, весь регіон врятується. Так що захищайте цю свободу з Америкою, з нами і ніколи на таку кремлівську пропаганду не піддавайтеся", - заявив литовський депутат, країна якого є членом ЄС і НАТО.

Також литовець сказав про кремлівську пропаганду після виступу в студії телеканалу колишнього радника Путіна Андрія Ілларіонова. Той розповідав, що в нього збільшилися погані передчуття для України після візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена. І що підтримка України з боку ЄС може знизитися. А США хочуть дозволити добудувати "Північний потік-2".

"Таку пропаганду я вже давно не чув. Я розумію, що по всіх російських доктринах вони хочуть відняти у вас дух, віру. Не піддавайтеся.

Тому що найголовніше, що ви маєте - ваші серця, ваш мозок, ваш дух, віра. Коли всілякі критики віднімуть у вас це, тоді завалиться все, що ви маєте", - сказав Жиґімантас Павільоніс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навіщо ми закривали канали Медведчука? Щоб подібну х*рню росіяни несли на 1+1?" - журналістка

6 травня державний секретар США Етоні Блінкен зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Обговорювали російську агресію, корупцію і олігархів в Україні, впровадження реформ.

Зараз ви читаєте новину «"Це український депутат?" - литовський політик про Шуфрича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі