пʼятниця, 05 липня 2013 12:00

"Це провокація проти українців" - Мірошниченко про звернення нардепів до Сейму Польщі

"Це провокація проти українців" - Мірошниченко про звернення нардепів до Сейму Польщі
Ігор Мірошниченко Фото: chernivtsi.comments.ua

Народний депутат від фракції "Свобода" Ігор Мірошниченко вважає, що звернення українських обранців до Сейму Польщі із закликом визнати Волинську трагедію геноцидом поляків не спрямоване проти свободівців.

Про це інформує Укрінформ.

"ПР з комуністами хочуть викликати чергову провокацію, і ця провокація не проти "Свободи", це провокація проти українців. Тому що українців поляки знищували так само, як і українці воювали з поляками... Ми вважаємо, що ця трагедія спільна і ми маємо зробити висновки з неї. З цього приводу ми оприлюднимо офіційну заяву", - наголосив Мірошниченко.

Водночас він зауважив, що із текстом звернення поки що не знайомий.

Нагадаємо, 148 народних депутатів України закликали Сейм Польщі визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.

У польському Сеймі триває суперечка щодо тексту резолюції в 70-ту річницю Волинського злочину. Депутати не можуть дійти згоди щодо визначення трагедії: політики правоконсервативних партій наполягають на слові "геноцид" у тексті документа, а представники ліберальної "Цивільної платформи" пропонують обмежитися дефініцією "етнічна чистка з ознаками геноциду".

До подій 1943-1944 років на Волині та Східній Галичині  в Україні та Польщі різне ставлення. Польська сторона вбачає відповідальними за вбивства цивільного населення виключно на ОУН і УПА, а в Україні наполягають на відповідальності за ці злочини обох сторін. Польські історики переконують, що в результаті етнічних чисток загинули 100-130 тис. поляків і 5-15 тис. українців. Однак в Україні говорять про кілька десятків тисяч вбитих поляків і більш як 10 тисяч українців.

Зараз ви читаєте новину «"Це провокація проти українців" - Мірошниченко про звернення нардепів до Сейму Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

230

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі